Smart home & security

Je kunt er bijna niet meer om heen, alle apparaten in en rond onze woningen worden slim. Lampen, (rol)gordijnen, sloten, speakers, camera’s, klimaatbeheersing en ga zo maar door.

Al met al zou je slimme huisautomatisering kunnen zien als een handige manier om bij te blijven met de nieuwste technologie, of een kans voor om te pronken bij familie en vrienden, maar er zijn een aantal geweldige (en onbetwistbare) praktische voordelen aan huisautomatisering. Hieronder  een greep uit deze voordelen. Er zijn er natuurlijk nog véél meer.

Eenvoudig alles beheren

Je kan al je huishoudelijke apparaten beheren vanaf 1 plek. De gemakfactor is hier enorm. In staat zijn om alle technologie in uw huis via één interface verbonden te houden, is een enorme stap voorwaarts voor technologie en huisbeheer. In theorie hoef je alleen maar te leren hoe je één app op je smartphone en tablet in kan zetten.

Flexibiliteit

Flexibiliteit voor nieuwe apparaten en apparaten. Smart home-systemen zijn over het algemeen heerlijk flexibel als het gaat om de huisvesting van nieuwe apparaten en apparaten en andere technologie. Je kan nieuwe apparaten eenvoudig instellen en aansluiten op jouw home smart systemen.

Beveilig

Zo kunnen domotica-systemen bewegingsdetectoren, bewakingscamera’s, geautomatiseerde deursloten en andere tastbare beveiligingsmaatregelen in uw hele huis aansluiten, zodat u ze vanaf één mobiel apparaat kunt activeren voordat u naar bed gaat. U kunt er ook voor kiezen om beveiligingswaarschuwingen op uw verschillende apparaten te ontvangen, afhankelijk van het tijdstip waarop een waarschuwing afgaat, en activiteiten in realtime te volgen, of u nu in huis bent of halverwege de wereld.

Je huis van afstand bedienen

Je kan eenvoudig je huis van afstand bedienen. Zo zet je alvast de verwarming aan voordat je naar huis gaat vanaf je werk en zorgt je er voor dat de verlichting aanstaat, zodat je in een heerlijk huis thuiskomt.

Energiezuiniger en efficiënter

Afhankelijk van hoe u uw smart-home-technologie gebruikt, is het mogelijk om uw ruimte energiezuiniger te maken. U kunt bijvoorbeeld meer controle hebben over de verwarming en koeling van uw huis met een programmeerbare slimme thermostaat die uw schema en temperatuurvoorkeuren leert en vervolgens gedurende de dag de beste energiezuinige instellingen voorstelt.

Apparaten werken beter

slimme huizen kunnen u ook helpen uw apparaten beter te laten werken. Een smart-tv helpt u bij het vinden van betere apps en kanalen om uw favoriete programma’s te lokaliseren. Een slimme oven helpt je om je ovenschotel tot in de perfectie te bereiden, zodat je je geen zorgen hoeft te maken of het geheel wel gaar of klaar is.

Meer inzicht in je verbruik en gewoonten

Je kan bijhouden hoe vaak je tv kijkt (en wat je kijkt), wat voor soort maaltijden je in de slimme oven kookt, het soort voedsel dat je in de koelkast bewaart en de energieverbruiksgewoonten in de loop van de tijd. Op basis van deze inzichten kan je mogelijk de dagelijkse gewoonten en gedragingen analyseren en aanpassingen maken om de levensstijl te volgen die je wenst.

Bent u na het lezen van de bovenstaande informatie nieuwsgierig geworden naar smart home’s neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een advies op maat. Bent u geïnteresseerd om uw huis slim te maken? Dan bent u bij Frissen Support aan het juiste adres! Wij kunnen uw huis volledig omtoveren naar een smart home, dit kan in een keer maar natuurlijk ook met kleine stappen! Wij hebben ruime ervaring en een oog voor kwaliteit.